Et nærbilde av den godt bevarte Cretophengodes azari, en lysproduserende fossilbag innkapslet i rav.
Chenyang Cai
En bille som er fanget i rav i mer enn 100 millioner år, gir forskere ledetråder om hvorfor bioluminescerende insekter kan ha glødet i løpet av krittiden, for rundt 145 til 66 millioner år siden.
i en ny studie publisert i bladet Proceedings of the Royal Society B, avslører forskere at en Cretophengodes-bill funnet «trofast bevart i ravgult«Han har en direkte tilknytning til sine fluefettere.
Det har vært et mysterium for forskere hvorfor gamle biller kunne lyse. Men å stole på sine fjerne slektninger som ildfluer, mener forskere at funksjonen sannsynligvis kan ha blitt brukt som et forsvar mot rovdyr, så vel som en måte å tiltrekke seg kamerater, akkurat som dagens billelarver i det samme. familien har brukt lyset.
«Oppdagelsen av en ny utdødd familie av elateroidbagler er viktig», Erik Tihelka, medforfatter av studien fra fakultetet for geovitenskap, sa i en uttalelse, «fordi det hjelper med å belyse utviklingen av disse fascinerende billene.»
Her er en kunstnerisk rekonstruksjon av en mannlig og kvinnelig Cretophengodes azari i undervegetasjonen til en krittregnskog.
Dinghua Yang
Fordi denne spesielle billefossilen var godt bevart i rav, var forskere i stand til å se lysorganet på hannens mage. Det gir bevis for at voksne kretofengoder var i stand til å produsere lys for rundt 100 millioner år siden.
De fleste lysproduserende billene tilhører familien Elateroidea, som har mer enn 24 000 kjente arter. Oppdagelsen av denne billen gir den manglende fossile koblingen mellom levende familier, og hjelper forskere med å forstå hvordan disse billene utviklet seg og hvordan de skal klassifiseres.
«Amatørleser. Kaffeekspert. Hengiven alkoholnør. Kan ikke skrive med boksehansker på.»
More Stories
VIDEO. Skandale i medisin: dytt, ananas og spark under et kutt på Av. 60
Langhelg på Museet for antropologi og naturvitenskap :: EL HERALDO
Cafiero sa at «det er på tide at Storbritannia forlater sin utøvelse av kolonimakt i historien»