Skrevet av Susan Matthew
(Reuters) – Europeiske aksjer steg onsdag, styrket av naturressurser og bankaksjer, da investorer ventet på sentralbankoppdateringer om pengepolitikken, midt i økende bekymring for en økonomisk nedgang.
* Den pan-europeiske Stoxx 600-indeksen steg 0,6 prosent. Banker, som utnyttet høyere renter, økte 1,1 %, nådde et nytt høydepunkt på én måned og var en av hoveddriverne.
* Oppmerksomheten vil gå til referatet fra det siste møtet i den amerikanske sentralbanken, som skal publiseres senere i dag, for å vurdere monetære myndigheters mening om veien for å heve renten.
Den europeiske sentralbankens president Christine Lagarde har vunnet viktige allierte for sin plan om å heve renten fra negativt territorium denne sommeren, selv om et medlem av hennes styreråd har uttrykt en viss tvil om kursen i pengepolitikken.
«Investorer revurderer utsiktene for at Fed og andre sentralbanker kan fortsette å stramme inn politikken,» sa Andrea Cissoni i TS Lombard.
* «Det du vil se er at Fed fortsatt er fast bestemt på å normalisere pengepolitikken. Når de når det de mener er politikknøytral, som kan være i 3%-regionen, vil de revurdere. Referatet vil bekrefte at for nå Fed er ikke slående.» se «.
* Energi- og råvareaksjer var blant de største økningene i Europa. Råoljeprisene steg, styrket av stramme forsyninger og utsiktene til høyere etterspørsel ettersom den amerikanske reisesesongen snart starter.
Forsyningssektoren steg 2 % ettersom kraftgeneratorer kom seg etter en utglidning forårsaket av bekymringer om en uventet skatt. Energiselskapet SSE Plc fikk 5,7 % etter å ha kunngjort en økning på 23 % i årsresultatet. (Rapportering av Susan Mathew og Shreyachi Sanyal i Bengaluru; spansk redigering av Carlos Serrano)
«Amatørleser. Kaffeekspert. Hengiven alkoholnør. Kan ikke skrive med boksehansker på.»
More Stories
Kunnskapsøkonomi: Selvstendig næringsdrivende kan nå skaffe dollar fra utlandet uten å avvikle dem, men ikke fra selskaper
Gjeld, dollar og hva som kommer
En kjede av supermarkeder i byen vil motta kryptovaluta