august 13, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

– Globo – Jeg lærte mye av VG

Beseire Spring King: Eric Walnes Cheers. Johannes Hasflot Clobo tapte. Foto: REUTERS

Første verdensmestervinner Eric Walnes (24) smakte godt, og gikk glipp av Johannes Hasflot Clobo (24) i løpet.

De fulgte hverandre som skygger i første og andre, og i både kvartfinalen og semifinalen. Der dukket Klobo opp som en stor fan etter å ha vunnet sine siste 17 internasjonale løp på sprinten. I stedet for å skyte fra resten av feltet på den siste bakken, krysset Walnes ballen.

Inne i løpet var han borte fra Clobo og tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren som den doble U23-verdensmesteren i sprint.

– Egentlig betyr det mye. Dette er en av de største tingene du kan gjøre og noe du lenge har drømt om. Jeg har hatt god vekst de siste årene, så jeg vil vise deg litt at veksten ikke har stoppet. Jeg var veldig motivert for å forbedre meg videre og se hvor langt det kan gå. For denne sesongen er det en god bekreftelse, sa Wallace til Viji på en digital pressekonferanse.

VM-sprinten i Obersdorf 25. februar var i tankene hans, og med fredagens seier sendte han inn en veldig god søknad om plass i det norske laget.

Les også

Walbos brøt Clobos fantastiske seiersrekke

Lært: Inspirert av Eric Walnes Clobo. Foto: Ole Martin Wold

– Clabo har virket utilgjengelig i den klassiske sprinten‌ de siste årene, hva gjorde du for å nå nivået hans og beseire ham?

– For å være ærlig trodde jeg det ville ta litt tid å komme dit den er i dag. Jeg så at han var god, og at han var en god mann å trene og diskutere. Jeg lærte mye av ham. Jeg følte mye og fulgte hva han gjorde for å løfte langrennssprint på en linje. Jeg tror ikke jeg hadde nådd uten den motivasjonen, sa Walnes og la til at han var ekstra fokusert på svinger og løping.

READ  Norge setter ny daglig rekord for koronavirusinfeksjoner – verden

I løpet svarte det absolutt bra på Walnes, og Clabo hjalp gjerne lagkameratene til å ta affære.

– Selvfølgelig håper jeg du vil hjelpe meg til å gå raskere. Det er fordelen med å være en del av et team. Hvis du vil vinne langrenn, må du ha helt perfekte løp. Du må ha mot til å gjøre ting som folk aldri har prøvd før, og dette er hva jeg gjorde. Du vil alltid ha folk han kan puste rundt halsen din, sa Clabo, og han er glad Walnes har nå tatt det siste trinnet.

– Jeg sitter ikke her og er sint fordi jeg samarbeidet med teamet. Jeg er veldig fornøyd med den gode laginnsatsen, som var blant de tolv beste etter at nordmennene og tre andre nordmenn tredoblet.

Les også

Retrett for Heidi Weng: – Hodet hennes er ikke helt på plass

På lørdag fortsetter minituren i Ruca med starten på det 15 km klassiske intervallet, og på søndag begynner den 15 km lange jakten med gratis teknikk. Clabo vant selv 15 km-klassikeren i Ruka for tre år siden og beviste sin gode distanseform ved å bli nummer to i samme treningsøkt på National Open i Betostelen sist helg.

Walnes er nå to sekunder foran Klobo på miniturnéen og ti sekunder foran Alexander Bolshunov i det vesentlige, mens andre er bak.

VG Rabattkoder

Handelssamarbeid med Kickback.no