august 1, 2021

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Hvordan se Dragon Crew fra ISS Relocate for Starliner

Hvordan se Dragon Crew fra ISS Relocate for Starliner

Det er en travel tid på den internasjonale romstasjonen, ikke bare med en ny russisk modul som ankommer denne uken, men også forberedelser som begynner på Boeing Starliner orbital testflyging senere denne måneden. For å forberede seg på ankomsten av det ubemannede oppdraget, må astronauter ombord stasjonen flytte SpaceX Crew Dragon, som for øyeblikket er forankret.

Hvis du vil se hvordan astronauter beveger seg rundt SpaceX-romfartøyet, har vi detaljene om hvordan du kan se begivenheten live online.

Hvorfor beveger Crew Dragon seg?

SpaceX Crew Dragon Endeavour vises under sin tilnærming til den internasjonale romstasjonen 24. april, mindre enn en dag etter lanseringen fra Kennedy Space Center i Florida. GRYTE

Mannskapsdraken må bevege seg til siden av stasjonen som vender mot rommet for å gi plass til den nye Boeing Starliner å legge til i den fremre havnen på stasjonen. Starliner vil gjennomføre et ubemannet testoppdrag kalt Orbital Flight Test-2 (OFT-2) som forberedelse til bruk som mannskapskapsel, og transporterer astronauter mellom jorden og ISS.

OFT-2-oppdraget er planlagt til lansering 30. juli, etter en rekke forsinkelser på grunn av både coronaviruspandemien og andre problemer. Dette blir den andre orbitale flytesten etter den første testen i desember 2019. kunne ikke nå ISS og påfølgende forskning avdekket en rekke potensielt alvorlige problemer.

OFT-2 vil bli lansert på en United Launch Alliance Atlas V-rakett, og hvis alt går bra, er den første mannskapet testflyging planlagt til senere i år, kalt Boeing Crew Flight Test.

Hvordan se på flytting

Flyttingen fra Crew Dragon vil bli sendt direkte på NASA TV. Du kan se denne kanalen online ved hjelp av den innebygde videolinken øverst på denne siden eller ved å gå til NASAs nettsted.

Flyttedekning begynner klokka 06:30 ET (kl. 03:30 PT) 21. juli.

Fire astronauter vil gå ombord på Crew Dragon tidlig den morgenen klokken 04:30 ET (1:30 PT). De vil være NASA-astronauter Shane Kimbrough og Megan McArthur, samt JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Akihiko Hoshide og ESA (European Space Agency) astronaut Thomas Pesquet. De vil koble fra mannskapsdraken fra romstasjonens Harmony-modul klokka 06.45 ET (kl. 03.45 PT).

Astronautene vil da flytte mannskapsdraken til stasjonens romhavn og legge den på nytt, som er planlagt til 07:32 ET (04:32 PT).

Redaktørens anbefalinger




READ  Forskere fant en måte å kommunisere med mennesker som sover og drømmer på