juni 25, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

– Ikke tro at Nederland er veldig fornøyd med meg – VG

Colding / Oslo (VG) (Nederland – Norge 25–32) Jentehåndballen hevnet det ødeleggende tapet mot Nederland ved verdensmesterskapet for to år siden – og vant sitt fjerde av fire mulige EM.

– Jeg tror jeg ville gjort det veldig bra. Jeg skriker og skriker mye, så jeg tror ikke Nederland var veldig fornøyd med meg da jeg var syv. De klaget mye når det var syv meter, for jeg gråt og gråt, sa Nora Mark etter kampen – en av kampens beste spillere.

Det norske landslaget, som hadde en drømmestart ved EM, spilte verdensmestrene på banen.

Til slutt endte det 32-25.

Etter tre seire i gruppespillet og en full klapp inn i hovedrunden, med andre ord, håndballjentene har også full kontroll over det svakere Nederland. I fjor var det annerledes. For et år siden tapte de i hovedrunden under verdensmesterskapet i Japan – der Orange toppet.

Les også

Nora Mark kutter smertestillende: – Jeg vil vite hvordan kroppen reagerer

Den gangen var ikke Nora Mark, som hadde en kneskade, der – men hun satte stemmen til torsdag kveld.

Hun ble igjen norsk toppscorer med åtte mål – og scoret på lang avstand, avanseringer og fra straffemerket. Og hun liker tydeligvis å spille med Nederland: forrige gang Mark møtte dem, spilte hun i 10 sekunder på VG-utvekslingen i EM-finalen 2016 – hennes forrige EM for Norge.

– Mark sier at jeg spiller en god kamp, ​​og jeg er fornøyd med det jeg har gitt.

I den andre enden ble Norge forsvart godt – ledet av Stein Skogrand og Carrie Bratset Dale. Mark hyllet lagkameraten Skogrand etter kampen.

READ  Norges oljeregulator gir Halliburtons skytjenester til sitt nasjonale datalager

– Skogrand Jeg synes denne dagen er helt fantastisk, hun ble laget med virkelig hardt arbeid og stål. Hun er rå på ryggen og ser flott ut i Danmark. Jeg har ikke noe lykkeligere enn at hun gjør det bra, sier hun.

Norge leder nå sin gruppe i hovedrunden med åtte poeng og går videre til semifinalen. De to beste lagene fortsetter. Norge møter Kroatia og Ungarn i de to neste kampene og trenger bare å vinne en av dem for å gå videre til semifinalen.

Samtidig som Norge var på vei mot EM-semifinalen, var drømmen om den nåværende mesteren over – som ikke kunne rykke videre nå.

Nederland har slitt så langt i mesterskapet og har mistet sin største stjerne i Estwana Polman. Hun ble kåret til verdens beste spiller i fjor, men har nå overlevd en korsbåndskade.

VG Rabattkoder

Handelssamarbeid med Kickback.no