november 30, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Kvoten fylles på for å kjøpe sparepenger i dollar: hvem vil ikke ha tilgang til den?

I den niende måneden i året Bankene solgte 191 millioner dollar for hamstring, ned 24 % fra 251 millioner dollar i august.

En million mennesker kjøpte billetter til en sparepris i dollar, i gjennomsnitt $186 per person, i løpet av september måned. En markant nedgang fra de 1,3 millioner som gjorde det måneden før.

Besparelser i dollar: hvor mye er de priset

Dollaren jeg sparer Det er den billigste på markedet Dagens handel til $268 med skattegebyr ifølge de store kommersielle bankene i landet.

såkalte Savings dollar, er den offisielle dollarkursen, pluss 30 % i PAIS-skattekonseptet og 35 % i skatteforskuddskonseptet. Derfor, for totalt $161,50 oppgitt i dollar, betales en sluttkostnad på $268,26 ved å legge til de ovennevnte 65%.

Skattebetalere kan da få refusjon persepsjonskomponent 35 %, Beregn det enten mot skatter, for eksempel inntekter eller personlige eiendeler, eller hvis skattyteren ikke betaler noen av disse skattene, gjennom kontogjenopprettingsmekanismen, som skal behandles neste år.

Imidlertid er sparedollar fortsatt lavere enn resten av de lovlige offentlig tilgjengelige dollarkursene, for eksempel MEP-dollar eller kontantdollar med avvikling, som må nås gjennom aksjemarkedsoperasjoner.

Disse prisene er i området $305 per dollar med likviditet, og $295 per MEP. Når det gjelder den blå dollaren, er det også en stor besparelse, siden den handles til 292 pesos.

En annen ting du bør vurdere når du kjøper dollar for besittelse, er amortisering med kredittkort for varer og tjenester konvertert til dollar eller kjøp som kan ha blitt gjort på utenlandsreiser, da det fjerner din andel på $200.

Det er veldig vanlig å prøve å kjøpe hele $200 og bankportaler avviser prosessen for ikke å ha en fastsatt kvote, og glemmer noen av de dollariserte utgiftene vi pådrar oss, for eksempel Spotify-medlemskap, Netflix eller andre lignende tjenester.

READ  Hvor mye tjener en utvikler i Argentina?: Se på lønn

Hvem har ikke tilgang til sparepenger?

I henhold til gjeldende regelverk kan følgende personer ikke få tilgang til sparepengene:

  • De som har kjøpt MEP- eller CCL-dollar i løpet av de siste 90 dagene.
  • De som mottok lønn gjennom assistert produksjon og arbeidskraft (ATP).
  • Mottakere av sosiale planer, inkludert universelle barnebidrag.
  • Enslige skattebetalere som ba om subsidierte satskreditter, og heller ikke SMB-eiere som tok ut subsidierte satskreditter på 24 %
  • bankkontoinnehavere
  • De som har brukt $200 deler med et kort, enten i kjøp i utlandet eller på tjenester som Netflix eller Spotify i dollar
  • De med 12-måneders betalingsplaner for refinansiering av kredittkort
  • De som har refinansiert personlige lån, boliglån eller pantsatt i banker
  • Personer som har fått inntektsøkning.
  • For de som ber om å vedlikeholde tilskudd til strøm, vann og gass.
  • Personer uten oppgitt eller fast inntekt, så det inkluderer personer som ikke har jobb eller jobber uformelt/i svart.
  • UVA-kredittinnehavere som benyttet seg av prisstoppet under pandemien.
  • Personer som har administrert argentinske innskuddsbevis, kjent som ris, kryptovalutaer eller omsettelige forpliktelser i løpet av de siste 90 dagene. Hvis sparedollar er nådd, blokkeres tilgangen til nevnte eiendeler i 90 dager etter siste kjøp av sparedollar

Hvordan kan jeg sjekke om jeg er kvalifisert til å kjøpe sparekronene?

For å få tilgang til kjøp av sparekroner, kan autorisasjonen verifiseres med ANSES Negative Certificate, et bevis som er gyldig i 30 dager og kan konsulteres på følgende lenke: https://www.anses.gob.ar/consulta/certificacion-negativa