mai 10, 2021

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Mangel på integritet strømmer ned fra eierne og forgifter det vakre spillet

Hvor kom det vakre spillet fra? Jeg stiller meg stadig dette spørsmålet. Den nylig beryktede episoden “Snakes and Lies” rundt dannelsen av en Super League illustrerer utviklingen av klubbfotball.

Oversjøiske har mega-rike eiere ingen interesse i noe annet enn å tjene penger, og med takknemlighet er det blitt utsatt. Imidlertid er det en mørk side ved alt dette – en slik ambisjon er å oppnå suksess i deres sinn, hovedsakelig gjennom bruk av utenlandske ledere / trenere. Resultatet var å kunne ‘kjøpe’ de beste modne spillerne tilgjengelig over hele verden.

Den engelske FA har lagt til rette for denne tilnærmingen, noe som gjør den til generelt uproduktive akademier over hele landet. Spillerbanen for håpende unge fotballspillere er stort sett blokkert. Selvfølgelig betyr dette at produktlinjen for internasjonalt dyrkede innenlandske selskaper har blitt kraftig svekket. Derfor mangel på toppdivisjonsspillere for hjemland.

Etter min mening er den andre dårlige siden av denne endringen at det ikke er integritet i spillet vårt fra det vi ser på TV fra Storbritannia.

Jeg ser mange Premier League-kamper – pluss andre – jeg blir frustrert – ganske kvalm! Jeg har ingen interesse for private klubber fordi jeg har jobbet i fotball hele livet – spiller og manager. Jeg vil ha et lag som fortjener å vinne i spillmodus.

Det er trist at spillet ble verre da det var mantraet om ‘juks når du får sjansen’. Jeg forstår fullt ut at Premier League har blitt mer og mer sett over hele verden på grunn av fremveksten av forskjellige kulturer og stiler.