oktober 23, 2021

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Marta Cebalveda: The Last Time of a Woman Approach Eutanasia in Colombia | “Min mor har vært stille og glad siden de fortalte henne at hun kan dø,” sa sønnen

En prosedyre om noen timer til Aktiv dødshjelp Det berører verden. Marta Sepalveda, 51, er en colombianer En mann med amyotrofisk lateral sklerose dør søndag morgen. Saken hennes vakte oppsikt, og i Colombia (hvor dødshjelp har vært tillatt siden 2015), utvidet dommeren omfanget til personer som ikke passerte en terminal som hennes.

Colombias forfatningsdomstol utvidet i juli tilgangen til “fra alvorlig fysisk eller psykisk lidelse, fysisk skade eller alvorlig og uhelbredelig sykdom.” Den 27. fremmet Sepalveda sin forespørsel, som ble godtatt den 6. august. En ivrig katolsk kvinne valgte å dø søndag. Hans død vil finne sted denne søndagen klokken 19.30 (Bogota -tid).

Vitnesbyrd om sønnen din

“Min mor har vært stille og glad siden hun sa at hun kan dø Fordi livet hans var et helvete. Han kommer til å dø klokken 19.00 på søndag, og han er glad, sa hans eneste sønn, Federico. Før moren hans ble 157 mennesker avlivet, men det var alle begreper.

“Jeg ser det som den største kjærlighetshandlingen jeg noen gang har gjort i mitt liv fordi jeg trenger at min mor skal være med meg, i enhver situasjon, men Han lever ikke lenger, og jeg vet at han overlevde. “Den unge mannen diskuterte beslutningen med moren. “Nå fokuserer jeg på å gjøre henne glad, få henne til å le og ha det gøy,” la han til. Han og En gang Brødrene til Sepalveda støtter denne avgjørelsen.

“Hun tenkte ikke på et liv i sengen. Resultatet av amyotrofisk lateral sklerose var at hun ikke kunne snakke, ikke kunne svelge, og det var noe veldig smertefullt og uverdig for henne,” sa Federico og la til at moren begynte å miste styrke som trengs for å gå tidligere i år, inkludert å gå på do.

READ  Spenning om emigrasjonsrute på den engelske kanalen: Frankrike krever avtale mellom Storbritannia og EU

“En dag sa han til meg:” Jeg er veldig flink til å be om dødshjelp. ” Jeg tok det ikke så veldig seriøst i begynnelsen. Men da han fortalte meg sikkert at han ville gjøre det, nektet jeg i noen dager. “Mamma, vær så snill,” vil jeg si, “husket sønnen til Sebul Veda.

“Min mor skal dø klokken 7 på søndag. Hun er glad. Hun er glad for å vite at de kommer til å bruke eutanasi. På søndag vil en kremasjon finne sted, en veldedighet skal feires og … det er alt, for det er i utgangspunktet det han vil. Jeg kommer til å savne henne så mye. Jeg tror det ikke er noe jeg kan savne, for ingenting er alltid det samme. Hva som helst “.