januar 18, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

"Nødmedisin, den beste spesialiteten i verden", Dr. Carlos García Gubern

“Nødmedisin, den beste spesialiteten i verden”, Dr. Carlos García Gubern

Etter å ha jobbet i andre yrker, innså han at hans sanne kall var medisin.

“Jeg jobbet i meglerhus, i banker, på regnskaps- og advokatkontorer, men ingen av dem fylte meg og jeg endte opp med å praktisere som lege.”

Fra han var 14 begynte Dr. Carlos García Gubern å jobbe på noen sykehus og medisinske sentre med oppgaver som ikke var strengt medisinske, men over tid oppdaget han at hans tjenestekall drevet av gleden av å hjelpe andre burde være størst og mest viktig og bestemte seg derfor for å studere medisin.

«Jeg gikk fra en budbringer, en apotektekniker; Jeg jobbet også på kjøkkenet og jobbet med vedlikehold. Til slutt var jeg tekniker på operasjonssalen da jeg gikk på college, og derfra fortsatte jeg med min medisinske grad, “forklarte direktøren for akuttmedisinsk program ved San Lucas de Ponce Episcopal Medical Center.

I tillegg nevner han at i denne lidenskapen for å redde liv hadde det faktum at familiemedlemmer jobbet som helsepersonell også stor innvirkning, siden faren og bestefaren hans var henholdsvis internlege og fødselslege gynekolog.

Dr. Carlos García Gubern, sammen med sine kolleger. Foto: Leveres.
Dr. Carlos García Gubern i sin arbeidsdag. Foto: Leveres.

«Siden jeg var liten har jeg ønsket å bli mange ting, men aldri lege. Medisinyrket og sykehusadministrasjonen florerte i familien min. I mange år av livet mitt prøvde både familien min og jeg å søke andre yrker som ikke var relatert til medisin, men jeg innså at det som interesserte meg mest i livet var å være lege, og jeg fokuserte på akuttmedisin, la han til. .

READ  Biden skal utnevne tidligere senator Bill Nelson som sjef for NASA

«Jeg jobbet i meglerhus, i banker, i regnskaps- og juridiske kontorer, men ingen av dem fylte meg og jeg endte opp med å praktisere som lege ”.

Og er at akuttmedisin er en relativt ny spesialitet som stammer fra slutten av 70-tallet, slik at den med tiden begynte å øke popularitet blant medisinsk personell da han var på college.

For tiden er Dr. García direktør for akuttmedisinsk program ved San Lucas Episcopal Medical Center siden 2008, og som en anekdote, erkjenner spesialisten at hans oppstigning til stillingen var mer tilfeldig enn planlagt: «Gjennom Ponce School of Medicine og Dr. Olga Rodríguez forsto vi at en akuttmedisinsk program Det var gjennomførbart ved San Lucas de Ponce Episcopal Medical Center, og jeg ga meg selv oppgaven med å utvikle det programmet ”.

Til hva gjennom sine 20 år Med en profesjonell bane anerkjenner eksperten at han som akuttlege har vært vitne til mange erfaringer som har påvirket ham ikke bare som profesjonell, men som person; Imidlertid fremhever det at disse anekdotene også har lært å overføre til andre leger under opplæring.

Som akuttlege fremhevet han at han i løpet av disse to årene med pandemien har vært vitne til mange vanskelige øyeblikk som han, i likhet med mange av hans kolleger, ikke forventet å leve, blant annet døden til pasienter som ikke hadde mulighet til å si. farvel til sine slektninger skiller seg ut.

Av den grunn gikk han ikke glipp av muligheten til å oppfordre til omsorg, vaksinering og beskyttelse av familier.