august 13, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Prinsesse Martha Louis: Jeg har hatt et problem siden jeg ble født

I et nylig intervju Innsiden Prinsesse Martha Louis (49) avslutter forholdet til den norske kongefamilien.

Da prinsessen ble født i 1971, var det bare menn i Norge som kunne arve tronen, som ifølge Martha Louis viste problemer.

Imidlertid kan kvinner fremdeles tjene som keisere i Norge den dag i dag. Dette resulterte i en grunnlovsendring i 1990 som gjorde likestilling mellom kjønnene.

– Det første som skjedde da jeg ble født: «Herregud, dette er en jente, hva skal vi gjøre?» Jeg er i utgangspunktet et problem siden jeg ble født, noe jeg ikke vet. Mamma og pappa ville alltid ha en jente, så jeg var en jente i familien min, så jeg følte aldri at jeg ble mobbet, sa hun.

Ett problem: Prinsesse Martha Louis hevder at det har vært et problem siden hun ble født.  Filmet her med foreldrene Dronning Sonja og kong Harold og broren kronprins Hawkins i 1985.  Foto: J ార్ rn Sigurdsson / NTB
ET problem: Prinsesse Martha Louis hevder at det har vært et problem siden hun ble født. Filmet her med foreldrene Dronning Sonja og kong Harold og broren kronprins Hawkins i 1985. Foto: J ార్ rn Sigurdsson / NTB
Se mer

Ikke misunnelig

To år etter fødselen av Martha Lewis ble kronprins Hakone (47) født. Da kong Harold (83) ble kronet til konge i 1991, lyktes han til tronen.

Da Martha Louis var tenåring, var det diskusjoner om å endre reglene om arv.

Ifølge henne spurte Martha Louis om hun ville være dronning.

– Jeg er fornøyd med oppveksten min, jeg er ikke misunnelig, det er fra Martha Lewis i intervjuet.

Tilfredshet: Martha Lewis mener at hun er fornøyd med oppveksten og at hun ikke er sjalu.  Filmet her i 1987.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
Tilfredsstillende: Martha Lewis mener at hun er fornøyd med oppveksten og at hun ikke er misunnelig. Filmet her i 1987. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
Se mer

Videre forklarer prinsessen at hun ikke kunne ta en så stor beslutning om fremtiden hennes i den alderen. Dermed bestemte broren, kronprins Hakone til slutt seg for å være tronarving.

– For meg var det en lettelse. Det er så mye stress, og det er virkelig livet du må velge og være hundre prosent forpliktet. Så jeg er glad for at broren min er på neste rad, han gjør en fantastisk jobb. Han fokuserte på alle de riktige tingene, fortsatte hun.

READ  Norsk kvinne dør etter å ha blitt vaksinert med østrogen | Nyheter

I dag ligger prinsesse Martha Louis Crown på fjerdeplass bak prins Hakone, prinsesse Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (15).

Isolert: Da Magne åpnet en kunstutstilling med Furholmen, sa dronning Sonja at hun var lei seg over å ikke kunne møte mennesker under koronaepidemien. Video / Foto: NTB ScanPix.
Se mer

Prinsessen strammet inn tittelbruken

I august i fjor ble det avslørt at Martha var Lewis Prinsessen har ikke lenger lov til å bruke tittelen I kommersielle saker. På den tiden ble hun selvutnevnt Instagram-profil.

Nyheten kom lenge senere Det var en debatt om hvorvidt prinsessetittelen skulle brukes i kommersiell sammenheng. I mai i fjor sa kongehuset i en uttalelse at det vil diskutere bruken av tittelen med palassprinsesse Martha Louis.

«Det har vært mye snakk om å bruke tittelen i den nylige kommersielle konteksten. Jeg brukte en prinsesse i tittelen på turen. Jeg sa tidligere at jeg er veldig lei meg, og jeg står fremdeles ved det. Det er en feil, og jeg forstår at det er provoserende når prinsessetittelen brukes på denne måten.» Hun skrev på Instagram.

Videre konsulterte prinsessen familien sin og fant ut at det var best å gjøre noen endringer i hennes praksis.

«Derfor har vi kommet til den felles beslutningen om at når jeg representerer kongehuset, vil jeg bruke tittelen» prinsesse «når jeg utfører mitt offisielle arbeid i landet, i utlandet og i private saker. Fra nå av vil jeg ikke bruke tittelen» prinsesse «i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg bare vil bruke Martha Louis «. «, Fortsatte hun.

Imidlertid må det sies at hun senere fikk noen tittelplasser. I mai dukket hun plutselig opp Et digitalt meditasjonsprogram kalt Princess.

Planlegger Friary: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han planlegger å foreslå kjæresten sin, prinsesse Martha Lewis. Vår kongehusekspert svarer om det er mulig for Durek å bli prins av Norge i fremtiden.
Se mer

Topptekster

Prinsessekonsulent Carina Shealey forklarte til Carlsen Dogbladet at selskapet hadde brukt prinsessetittelen på sine plattformer og at de jobbet for å fjerne tittelen.

READ  Norge er det neste landet som åpner Tesla-superladere for andre biler

Rett etterpå ble «Princess of Norway» fjernet fra nettstedet, men reklamevideoen som brukte tittelen manglet fortsatt på Instagram-kontoen deres.

– Det kan være organisasjonen bak som tok friheten, forklarte Carlsen.

To dager senere, under arrangementet, Imidlertid presenterte Martha Louis seg som en «prinsesse».

Bruker tittel: Martha Lewis bruker prinsessetittelen på en kommersiell sending på YouTube på Zionart. Video: Zionarth via YouTube
Se mer

– Hei alle sammen, jeg sa prinsesse Martha Louis (48) under en direktesending av showet.

Til dette formål skrev Sheila Carlsen følgende i en tekstmelding til Dogbladet.

– Vi ba administratorene grave tittelen i videoen og på alle plattformer før lansering, men dessverre skjedde det ikke. Morta Lewis beklaget ulempen.