september 24, 2021

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Ralph Gardner Jr.: Er mygg dårlige i hjemmet ditt?

Se på myggen. Faktisk omtrent et dusin av dem. Eller samlet femti eller hundre mennesker meg en kveld denne uken? Det er vanskelig å si med disse insektene. En del av deres makt er at de trenger en målbevisst person til å tømme lunsj eller sove eller vandre i skogen; Det er ikke bare bitt de har, det er frykten de forårsaker før de blir knivstukket. Så det er vanskelig å bestemme hvor mange fiender du møter, tankene dine forstørrer trusselen og vil sannsynligvis gi dem mer kreditt enn de fortjener.

Men ikke helt. Noen ganger kan til og med en av oss som har blitt bitt av en matinfeksjon ikke engang huske – feilen er ikke din – og det gjør vondt for følgende. Anledningen til mitt verste angrep forandret også livet mitt, noe som utløste et vekstsprang.

Kanskje jeg skal forklare deg når du er i sving. Sommeren 1966 ble jeg sendt til en leir i Adirondack, der den første dagen jeg skilte meg fra familien min økte stresset i hjemmet på grunn av myggstikkene jeg opplevde. Direktøren for leiren, kona, syntes synd på meg og helbredet sårene mine med trolldom, jeg tror det, et forhold ble født.

I en alder av tolv oppdaget jeg at jeg hadde en sans for humor; Jeg prøver å glede henne, og hun gnir meg med en myk bomullsklut. Jeg ante ikke at jeg hadde noe å tilby verden bortsett fra mine nærmeste kamerater. I motsetning til dagens foreldre, da jeg beskriver leken min i dag ved å henge med hvert barns ord og stole på deres geni, tenkte ikke moren min på å stoppe meg fra å rette en hund flekk på teppet. Siden ingen av hennes Boston Terrier brøt seg inn i huset, hadde hun god mulighet til å avbryte tankegangen min.

READ  Norge sier mer tid er nødvendig for å bestemme bruken av astrogenvaksinen

Humoren er en kraftig ting. Responsen fra leirdirektørens kone ble pavloviansk for meg. Jeg tok meg ikke lang tid til å ta et varmt bad i hytta hennes, mens våre medleirer likte den kalde dusjen i våre punkhackere Haven og ble utsatt for et fryktelig hatritual kalt den rosa magen. Gni tannkremen som punkteringen din helles i magen, og gni den deretter vekselvis inn i huden mens du holder den nede.

Den verste mygginfeksjonen jeg noen gang har opplevd kom sommeren 1971 da jeg slo over Skandinavia. Fem hundre mil over polarsirkelen kom vi tilbake til Finland fra Nord -Kapp Norge i Nord -Europa, noen ganger beskrevet som det lykkeligste landet i verden. Det er umulig, selvfølgelig er myggraten i det landet proporsjonal med befolkningen. Dra til siden av veien for å finne et sted å slå leir om natten, og vi ble presset inn i en VW minivan som drev transportsystemet vårt, med noen insekter, fordi insektene var så tykke.

Med tanke på skrekkfilmdimensjonene til myggproblemet vi møtte, husker jeg fetteren min og jeg, min reisefølge, tilbrakte natten på bussen sammen med vertene våre. De ga oss en tåketur for to uker siden og kunne ikke bli kvitt oss. Plasseringen vår var også langt nok unna, og vi fant sannsynligvis ikke en vakker veikant eller P & P -side en time forsinket. Jeg antar at området er ubeboelig og rommet ikke er noen hundre kilometer unna.

Men det er ikke min intensjon å fremkalle mine egne tapsmøter eller dine egne traumatiske minner med disse langbeinte bitefluene. Da jeg sto i boden vår for å kjempe med dem i kveld – det må ha regnet nylig; Men de virker mer overfylte og krager enn noensinne – jeg følte noe som likte kjærlighet på dem. Kanskje dette er min voksne alder, men jeg innså at det var de som skapte det sentrale temaet igjen og igjen i livet mitt. De hjelper til med å bygge bindevev.

READ  Valhalla: Netflix lanserer første Viking-filmer

På samme måte som folk cricketing om sommeren, så det er underholdning foreninger for mygg, ellers helt hyggelig. De er en del av sommerens kuppel, utendørs dekorasjoner. Selv om jeg ikke er imot deres eksistens, ser jeg fremdeles ikke tilstrekkelig sikkerhet. Både åndelig og biologisk. Det vil fungere selv om Deep Woods of Eye Slater ikke gir i nærheten av åtte timers beskyttelse.

Men jeg får en viss trøst av kunnskapen om at myggene våre lever av flaggermus, som ser ut til å være spesielt fete og engstelige, spesielt når de samles mot den dype himmelen, ettersom insekter florerer i denne regnmettede sesongen. Den har både mygg og flaggermus. Når det er vinter, kan vi huske deres tilstedeværelse med glede. Så lenge noen få mygg ikke overlever, og ser godt på oss til høsten.

Ralph Gardner, Jr. er en journalist som deler tiden sin mellom New York City og Columbia County. Mange av verkene hans finner du her ralphgardner.com

Meningene uttrykt av kommentatorene er kun forfatternes meninger. De trenger ikke gjenspeile synspunktene til denne stasjonen eller dens ledelse.