august 8, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Shania Twain beskrev odysseen hun levde til hun ble diagnostisert med borreliose: «Jeg mistet balansen og var redd jeg skulle falle av scenen.»

Midt i en epidemi, i august 2020, Shania Twain Hun gjennomgikk en vanskelig operasjon på stemmebåndene Effektene av borreliose på kroppen din. Denne uken hadde Netflix premiere på dokumentaren Shania Twain: Ikke bare en jente, som omtaler sangerens liv, fra barndommen hennes i Timmins, Ontario, til hennes i dag. Der avslører hun i første person all lidelsen hun har måttet møte siden århundreskiftet.

Lyme-sykdom overføres til mennesker ved bitt av en infisert svartbeint flått, den vanligste flåtten i USA. Vanlige symptomer inkluderer hodepine, feber, tretthet og utslett. De fleste tilfeller kan behandles med antibiotika i noen uker. Hvis den ikke behandles, kan infeksjonen påvirke nervesystemet, hjertet og leddene..

Som den 56 år gamle sangeren forklarte, mellom september 2003 og juli 2004, ble Up! Han led mens han turnerte for albumet. «Den ble bitt av en flått som var infisert,» forklarte han.

«Symptomene mine var veldig skumle, for før jeg ble diagnostisert, var jeg veldig svak på scenen; jeg mistet hele tiden balansen og var redd jeg skulle falle av scenen,» husket Twain. Han la til: «Mitt sinn ville gå for sekunder, men veldig regelmessig. : hvert minutt eller hvert halve minutt».

Etter å ha fått sykdommen, sier Twain at stemmen hans «aldri var den samme», og at han hadde problemer med å kontrollere luftstrømmen. «Jeg trodde jeg hadde mistet stemmen min for alltid. Jeg trodde det var det,» husket han i dokumentaren. I et intervju publisert i 2020 forklarte sangeren: «Jeg trodde jeg aldri ville synge igjen. Det tok meg år å finne ut hva som påvirket stemmen min. Jeg vil si at det tok sju år for en lege å finne ut om sykdommen direkte forårsaket nerveskade på stemmebåndene mine.«.

READ  Women's Soccer History Month (Day 13): Dare to Dream fanger ånden og suksessen til USWNT (2005).

I det samme intervjuet, «Mann! I Feel Like a Woman» nevner også hvordan hun måtte ta vare på stemmen for å fortsette å synge. «Du begynner å unngå å snakke i telefon, gå til steder med omgivelsesstøy hvor du må snakke over støyen fra andre mennesker. Det er veldig ødeleggende”, påpekte han om vanene han måtte innlemme. «Vår stemme er en viktig del av vårt selvuttrykk. En sanger, en sanger… det er ødeleggende på så mange måter.»

Da han oppdaget den virkelige årsaken til sykdommen, Twain gjennomgikk åpen halsoperasjon, som han beskrev som «veldig skummelt».. Ifølge sangeren går prosedyren ut på å sette inn fasiliteter i form av «krykker» som «stabiliserer funksjonen til stemmebåndene». Stemmen hans er annerledes, men han får mest mulig ut av sin nye musikalske lyd.

Twain, som nå bor i Las Vegas, sier: «Jeg har lært at jeg kan få stemmen min inn på et bestemt sted med mye innsats.»Jeg har ikke lenger min gamle stemme. Jeg vet det. Jeg fant en ny stemme. Og jeg liker det«, la han til i et intervju fra 2020. «Min talestemme er definitivt mye innsats. Noen ganger blir jeg litt hes… Å synge er veldig lett. Nå har jeg mer energi når jeg synger. Jeg har mer karakter, tror jeg. Jeg nyter å synge igjen, forsikret han.