desember 1, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Trosser tyngdekraften: Et «opp-ned» spa svever i luften på et hotell i Italia og overfører følelser av svimmelhet og tomhet

Hubertus Hotel – Med utsikt over byen Valdora i nord Italia– Der opplevelsen av velvære faktisk finnes Alltid svevende i luften. Feriestedet har et spa og er arkitektonisk ikonisk Nova nettverkDet ser ut som en flytende bygning opp ned.

Lukas Runger, prosjektets hovedarkitekt og medgründer av Nova, sier essensen i arbeidet. Å bryte grenser. «Besøkende på spaet nyter et stadig skiftende utvalg av utsikter i velværeområdene, hvor deres perspektiver stadig endres selv når de legger seg. Badstue, sittende på et hvilested eller flytende i et basseng”. Offisielt kjent som Hub of Huts. Prosjektet ble avsluttet i juni i fjor.

En følelse av å være suspendert i luftenFoto av Alex Fils

«Vertiginøs og opphengt i et alpint tomromvar målet å revurdere opplevelsen av å observere landskapet,» forklarer arkitekten. Fasaden på spaet er speilet i et evighetsbasseng designet av Nova, og henger 15 meter over bakkenivå. Hele plattformen svever i luften og strekker seg ca 20 meter.

Utsikt over fjellene fra badstuen
Utsikt over fjellene fra badstuenFoto av Alex Fils

En gangvei hengende i luften kobles til et nybygd avslapningsområde i glass som kan huse opptil 27 personer. På scenen gir individuelle kabeltakkonstruksjoner velværefasiliteter. Alt ser ut til å trosse logikken der. En opplevelse som noen ganger virker som en drøm eller fantasi.

Med utsikt over fjellene
Med utsikt over fjelleneFoto av Alex Fils

Det visuelle høydepunktet er selvfølgelig de omvendte gavltakene, som strekker seg nedover fra scenens nedre nivå, og gir inntrykk av en 180-graders rotasjon til horisonten. Det overraskende resultatet minner om et Escher-trykk, der den drømmeaktige strukturen følger et spill med perspektivinversjon og ingeniørstunts.

Spaet er en forlengelse av hotellet
Spaet er en forlengelse av hotelletFoto av Alex Fils

Et sted hvor sansene mister mening

«Det lavere nivået på plattformen skaper en viss følelse av forskyvning. Når du går ned, øker temperaturen og beskytter miljøet mer. Det føles som å gå ned til midten av jorden med alt snudd på hodet,» sier Gottfried Gruber, arkitekten som hadde tilsyn med prosjektet.

Et av evighetsbassengene
Et av evighetsbassengeneFoto av Alex Fils

er i toppetasjen To boblebad, to panoramadusjer og et garderobe, utsatt for friluft. Første etasje er et område uten klær, og det sentrale indre området er lobbyen. Fasiliteter er også tilgjengelig En skånsom badstue, en finsk badstue, en dusjkabinett, en kald dampdusj og et tredje utendørsbasseng.Spagjengere kan ta inn hele det omkringliggende landskapet.

Utendørs basseng
Utendørs bassengFoto av Alex Fils

Spaets farger og materialer var inspirert av beliggenheten. Aluminiumspaneler i naturlige brune toner dekker de enkelte rommene, skodder beskytter vinduene og skjuler tykkelsen på scenen, og gulvene er dekket med lysebrune keramiske fliser. I salongen er gulvet oljeaktig hvit eik. Sluttproduktet er et eksempel på begge Tyngdekraften trosser arkitektur Et vitnesbyrd om hva designere kan skape når de tenker i forhold til det naturlige miljøet.

En gangvei forbinder spaet med hotellet
En gangvei forbinder spaet med hotelletFoto av Alex Fils

nasjon

READ  På bildene: Brann ødelegger Sør -Europa
Kjenn til tillitsordningen