september 16, 2021

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

Victor Howland ‘hater’ norsk golfspiller

Verden nr. 11, Victor Howland, kan være Norges beste medaljevinner ved sommer-OL, men han er også rangert som 297. i verden og hans mednorske Christian Johannessens gullmedalje, som spiller på European Tour Challenge Tour.

Tradisjonelt er den norske cupsamleren ved vinter-OL, spesielt i Alpene. Sommersport? Ikke for mye.

“Vi knuser det vanligvis og får mange medaljer,” sa Howland. “Det er ikke så mye i sommer-OL, men vi skal prøve å endre det.”

Johannes ‘far er faktisk skihopper. På spørsmål om hvorfor han ikke fulgte i farens fotspor, eksploderte han: “Jeg er for feit”.

OL-golfturnering for menn: forhåndsvisning | Te ganger

Johannessen husket da han først møtte Howland i en alder av 13 eller 14 år.

“Han kom inn som en, ja, en feit liten gutt og begynte å spille bra,” sa Johannessen.

“Selv om vi begynte å hate hverandre, føler jeg at forholdet vårt har blitt bedre hvert år, men det blir bedre, og det er fortsatt en jobb på gang,” sa Howland lattermildt.

Da en reporter spurte Johannes hvorfor han “hatet” Howland, sa han: “Nei, jeg tror det er omvendt, egentlig.”

“Jeg hatet ham,” avbrøt Howland.

Han forklarte da at de først møttes i en juniorturnering i Spania.

“Den gangen han gikk på videregående (Wang Tobitret i Oslo), og jeg tenkte på å starte denne videregående skolen, så de kom to år tidligere og tillot meg å bli hos skolelaget og spille arrangementet,” sa Howland.

I Spania den uken leide gruppen en villa, og de hadde booket rommet fordi Howlands romkamerat hadde en kjæreste.

“Jeg kan ha klaget mye på det, jeg hadde aldri møtt Christian før, men jeg visste hvem han var. Etter å ha fortalt dette til to forskjellige mennesker jeg likte, spurte han meg rett opp,” Vel, hva skjøt du de to første dager av kampen for? ‘Vi spilte to runder og jeg sa:’ Vel, jeg skjøt 82, 82. ‘ Han sa stadig: ‘Spiller det noen rolle hvor du sover hvis du skyter 82, 82?’

READ  Wilkinson, en tidligere kanadisk internasjonal, ser på hjemmelaget som en England-assistent

“Jeg har aldri møtt den personen før, og jeg liker:” Vel, vi får en god start, “sa Howland. “Jeg tenkte at når jeg begynner på denne skolen om et år eller to, vil vi sannsynligvis ha mange hoder. Men ja, han er virkelig en ganske anstendig fyr til tross for de dårlige kommentarene.”

På spørsmål om hvordan Howland hadde det bedre enn ham på og utenfor golfbanen, fortsatte Johannessen sin selvoppsigende vits. “Selvfølgelig kan han fortelle etter poengene sine, han gjør alt bedre enn meg, sa han før seg selv,” sa Johannessen. “Jeg liker måten Victor ikke gir et (triks) om noe annet enn det som er best for ham, som jeg absolutt kan lære av.”

Howland husket også at han som junior ikke klarte å vinne en medalje i ungdoms-OL.

“Jeg tror jeg tok ledelsen etter to eller tre runder, jeg kan ikke huske om vi spilte tre eller fire runder, men de to første dagene skjøt jeg 68 og 68, spilte bra, men kjempet med pottermannen min den siste dagen og Jeg endte i sluttspillet om bronsen, den sluttspillet jeg tapte, “husket han.” Forhåpentligvis har jeg fått en liten smakebit på hvordan det er å konkurrere om en medalje, og denne gangen klarer jeg meg litt bedre. “

Hva betyr det for norske fans å komme hjem – å vinne en OL-medalje eller en stor seier?

“Jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på det,” sa Howland. “Å ha en stor hit er stor, jeg tror personlig de fleste tror det, og jeg tror det norske folk vil tolke det basert på andres reaksjon. Men folk vet ingenting om golf, og det er mange i Norge som vinner en OL-medalje sammenlignet med til en voksen tror jeg de vil være veldig begeistret for det fordi de ikke vet hva en stor avtale er, men alle er en olympier og en olympisk medalje veier mer enn en stor person for noen. ”

READ  Vinnende seier på seniorkveld | Nyheter, sport, jobber