desember 1, 2022

Nettnord.no

Næringsnett Nord-Troms

WhatsApp: Hva om jeg får en bekreftelseskode jeg aldri har bedt om?

Uoppfordret bekreftelseskode på whatsapp. (Foto: The Truth)

Du må sette deg inn i det hypotetiske tilfellet som en tilfeldig leser ville brukt en dag Del det Plutselig dukker det opp en melding midt på skjermen Registreringskode WhatsApp ba om, men Brukeren har ikke bedt om noe. Hva betyr dette?

WhatsApp har sikkerhetstiltak på plass for å forhindre at en konto blir stjålet, og denne varslingen er en av dem. Infobae vil forklare når dette varselet vises, hva du skal gjøre når du mottar det og hvordan du kan beskytte kontoen din i tilfelle flere lignende varsler.

Hvorfor kommer denne meldingen på WhatsApp?

For å begynne å bruke en ny WhatsApp-konto, må brukeren Selvsikker Innehaveren av telefonnummeret til kontoen på to måter: via tekstmelding eller telefonsamtale.

Hvis WhatsApp oppdager noen som prøver å registrere et telefonnummer, vil det vise et varsel mobiltelefon. Når WhatsApp åpnes, vil du også se et varselvindu midt på skjermen. Meldingen sier akkurat dette:

Registreringskode.  (Foto: Composite/Jose Arana)
Registreringskode. (Foto: Composite/Jose Arana)

Det betyr nyheter En person skrev inn et telefonnummer mens han logget på WhatsApp. Strengt tatt, hvis det er automatisk og du vil ta opp WhatsApp på en annen mobiltelefon, er det normalt. Hvis det ikke er en, kan det være noen andres uaktsomhet eller et forsøk på å stjele kontoen.

Den gode nyheten er at for å bruke en konto, trenger du en Sørg for at telefonnummeret er ditt Med tilsendt kode.

Derfor er det veldig viktig at bekreftelseskoden ikke deles med noen. En klassisk måte å hacke WhatsApp-kontoer på er å la ukjente personer skrive på WhatsApp og be dem sende WhatsApp-koden ved et uhell.

WhatsApp-bekreftelseskode via SMS.  (Foto: Mitic)
WhatsApp-bekreftelseskode via SMS. (Foto: Mitic)

Selv om du for øyeblikket ikke er åpen og aktiv på WhatsApp, er du også klar over disse verifiseringstestene for telefonnummer. Sendt via SMS Dyktig.

READ  Byen Montstad ble gjenoppbygd på Minecraft - Kudasai

En vanlig WhatsApp-bekreftelsestekstmelding Vis en kode Ingenting annet, men hvis WhatsApp kjører på en annen mobiltelefon, advarer koden at «WhatsApp-kontoen din blir registrert på en ny enhet.»

Løsninger hvis du får denne meldingen

Som WhatsApp forklarer i hjelpedelen, kan ingen registrere en konto uten en bekreftelseskode, så ingen grunn til bekymring. Bare ignorer meldingen og bruk WhatsApp som vanlig. Uten å dele passordet mottatt via SMS med noen.

I tillegg til meldingen, hvis noen skriver eller ringer deg og forteller deg om vanskeligheten at du trenger denne koden, så prøver den personen å registrere en WhatsApp-konto av en eller annen grunn. Det er verdt å huske at selv om du går i denne fellen og gir koden, selv om de registrerer en konto, vil de ikke få tilgang til tidligere meldinger.

Du kan gjenopprette kontoen med en ny bekreftelse, men det kan ta noen timer før WhatsApp lar deg gjenopprette kontoen. Hvis ingen ber om koden og det bare skjedde med en av dere, er det sannsynligvis en feil.

Del det.  (Foto: REUTERS/Francis Mascarenhas)
Del det. (Foto: REUTERS/Francis Mascarenhas)

Med dette kan du beskytte WhatsApp-kontoen din

Den dårlige nyheten er at hvis du får flere varsler om folk som prøver å registrere telefonnummeret ditt på WhatsApp, er det ikke mye du kan gjøre med det. Selv om du implementerer To-trinns bekreftelse På WhatsApp vil ikke dette hindre deg i å motta varsler, da WhatsApp vil be om en bekreftelseskode først og deretter en totrinns bekreftelseskode.

Men hvis flere advarsler mottas, anbefales det sterkt Aktiver to-trinns bekreftelse på kontoen. Så selv om noen får den første bekreftelseskoden, vil de ikke kunne registrere kontoen fordi de ikke kjenner den andre bekreftelseskoden.

WhatsApp totrinnsverifisering.  (Foto: TEC)
WhatsApp totrinnsverifisering. (Foto: TEC)

En annen to-trinns bekreftelseskode for WhatsApp er en Etter Den er håndplukket og må ikke deles med noen. Eventuelt kan du a retning E-post Hvis PIN-koden er glemt, åpner dette døren for andre problemer for å gjenopprette kontoen.

READ  Den nye funksjonen på Netflix vil automatisk lede noe å se på basert på dine interesser

Avslutningsvis er det viktigste at koden ikke deles med noen, og vær alltid forsiktig hvis du mottar tekstmeldinger fra noen andre. enhet (for eksempel fra nettversjonen av Google Nyheter) eller som et varsel Smartklokke. Når det gjelder advarselsmeldinger, kan ingenting gjøres: de fortsetter å komme uansett hva.

Fortsett å lese